dinsdag 3 december 2013

Verhoog je weerstand

Het is weer December de winter is weer begonnen. Dat betekent winters weer met bijbehorende koude temperaturen. Dan wil je een goede weerstand hebben.

Vitamine C is goed voor de weerstand, maar dat niet alleen! Het heeft nog veel andere gezondheidsvoordelen. Als belangrijke antioxidant helpt vitamine C mee om de lichaamscellen te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Ook is vitamine C belangrijk voor de weefselvorming. Vitamine C draagt namelijk bij aan de vorming van collageen. Deze stof is weer van belang voor de opbouw en structuur van weefsels in bloedvaten, spierpezen, kraakbeen, tandvlees, botten en de huid.

Daarnaast is vitamine C van belang voor het zenuwstelsel, want het draagt bij aan een goede functie van de neurotransmitterreceptoren. Dit zijn de deeltjes in het zenuwstelsel die de signalen van de zenuwcellen ontvangen.

Vitamine C zorgt er ook voor dat ijzer uit voeding geabsorbeerd wordt en daarmee beter door je lichaam opgenomen kan worden. Ook is vitamine C nodig voor de energiehuishouding. Dat komt omdat vitamine C betrokken is bij de vorming van carnitine. Dit aminozuur is nodig voor de productie van energie in de lichaamscellen.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten