zondag 25 augustus 2013

Wat kun je bereiken met de Kettlebell workout

Met een kettlebell workout train je: Spierkracht, Conditie, Lenigheid, Vetverbranding, Evenwicht en Coördinatie, Energie en Vitaliteit.

Spierkracht

Met de oefeningen train je je gehele lichaam. In tegenstelling tot de meeste andere fitness oefeningen die zich richten op individuele spieren gebruik je voor kettlebell oefeningen meerdere spiergroepen tegelijk. Met als resultaat een toename van je algehele spierkracht.

Conditie

De intensiteit van de oefeningen zorgt binnen korte tijd voor een merkbare verbetering van je conditie en dus uithoudingsvermogen. Duursporters hebben hierdoor zeker baat bij deze vorm van training.

Lenigheid

Met kettlebell oefeningen train je je hele lichaam. Het versterkt je zwakke spiergroepen terwijl je tegelijkertijd je gespannen spieren versoepelt. Dit alles heeft weer een gunstig effect op de flexibiliteit van je lichaam en maakt je leniger.

Vetverbranding

Door de intensiteit van de oefeningen en de combinatie van kracht- en conditietraining zul je met een kettlebell training zeer snel vet verbrandt. Mensen die drie keer per week een half uur trainen met de kettlebell hebben over het algemeen al na één maand duidelijk zichtbare resultaten.

Evenwicht en Coördinatie

Omdat je voor kettlebell oefeningen je hele lichaam gebruikt, is het een uitstekende training om je evenwicht, coördinatie en samenwerking tussen verschillende spieren te trainen en verbeteren.

Energie en Vitaliteit

Kettlebell oefeningen geven je meer energie. Je zult je fitter, vitaler en gezonder voelen.

Korte Trainingen

We leven in een snelle en hectische samenleving. Veel mensen hebben geen tijd om uren in de sportschool door te brengen. Ook hier biedt de kettlebel uitkomst. De oefeningen zijn zo intens dat een 20 à 30 minuten trainen met een kettlebell gelijk staat aan ongeveer anderhalf uur fitness. Omdat je de oefeningen makkelijk thuis kunt doen hoef je ook niet iedere keer naar de sportschool te reizen.

Voor alle leeftijden

Kettlebell trainingen zijn geschikt voor iedereen, jong en oud. Het is dan ook nooit te laat om ermee te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten