woensdag 17 juli 2013

Het geheim van de Kettlebell

Al een tijdje is er een nieuwe rage aan de gang in fitnessland. De Kettlebell. 

Wat is het geheim van de Kettlebell

Met de Kettlebell kun je in één keer kracht, flexibiliteit en stabiliteit trainen. Daarnaast is het meteen een cardiotraining en werk je aan een hoge vetverbranding!

Een intensieve training van 20/30 minuten staat gelijk aan 1 ½ uur saaie cardio of krachttraining op een fitnesscentrum. Deze trainingmethode valt onder de HIIT trainingen, ofwel high intensity interval training. Deze vorm van training is de laatste tijd erg in opkomst. Uit vele onderzoeken is gebleken dat HIIT training de beste manier is om je lichaam in korte tijd in shape te krijgen. 

Belangrijk bij dit soort trainingen is dat de training een enorme vetverbranding op gang brengt, vooral ook bij vrouwen. Deze vetverbranding ontstaat omdat er in je lichaam door de training veel groeihormoon aanmaakt wordt dat er weer voor zorgt dat je vetverbranding op een heel hoog peil komt, dit gaat zelfs nog 16 à 24 uur door na de training. Je krijgt dus  als het ware een extra vetverbrandingsbonus. 

Uit onderzoeken is gebleken dat mensen die 2 à 3 keer in de week kettlebell training volgen een permanent verhoogde vetverbranding hebben. Ofwel je bent de gehele dag, ook tijdens je slaap, gratis en voor niks, meer vet aan het verbranden. 

Bij kettlebell training worden bijna alle spiergroepen gelijktijdig geactiveerd in snelle afwisselende bewegingen, dit vergt een enorme inzet van hart, longen en spieren. Doordat de kettlebell een ander zwaartepunt heeft, hij hangt eigenlijk uit het lood, moet het lichaam permanent stabiliseren en corrigeren. Dit zorgt voor extra toename van coördinatie en stabiliteitskracht in de spieren en gewrichten en dus weer extra vetverbranding. 

Dit is het geheim van de kettlebell!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten